Перейти до основного вмісту

Picea abies 'Push'


Назва: Picea abies "Push" - карликове хвойне дерево.
Крона: куляста, або напівкругла, пізніше (до 10 років) ширококоніча, утворюючи неправильний курган
Довговічність: більше 50 років
Темп росту: 8-15 см в рік, розмір в 10 років - 90 см-1,8 м.
Гілки: розгалужені, як правило, бічного росту і розгалуження, і неохоче утворюють лідера, через характер шишок на кінцях пагонів. Молоді пагони коричневі, листові подушки середньої довжини. Бруньки великі, оранжево-коричневі, яйцевидні, сильно смолисті, розташовуються на верхівці пагонів.
Хвоя: середньо-зелена, голки, довжиною 1-2 см, прямі, в перерізі ромбовидні, на кінці загострені.
Шишки: дрібні, молоді червоні, пізніше світло-коричневі і залишаються на дереві до кінця зими.
Вимоги Picea abies 'Push':
  • До освітленості: сонце, легка півтінь
  • До грунту: воліє середньо кислі, досить родючі, глинисті.
  • До вологи: воліє рівномірно - вологі, добре дренованих грунти.
Морозостійкість: -34,4 до -40 °C  (Зимує в Україні).
Особливості: відрізняється великою безліччю яскравих червоних шишок на більшості кінцевих гілок на початку весни.
Підходить для: змішаних деревно- чагарникових груп, в контейнерному озелененні, в альпінаріях. Добре витримує міські умови. Це відмінне маленьке деревце, підійде для будь-якого саду. Воно буде надавати докази, що хвойні справді "цвітуть".
Батьківщина: Пуш Вердер (Німеччина) відшукав оригінальну «відьмину мітлу», яка стала Picea abies 'Push' на іншій сортовій ялині в 1975 році.
Мініатюрна красуня для невеликих садів. Її яскраво малинові шишечки на тлі соковито зеленої хвої, якими вона буквально усипана роблять її особливо привабливою.
Ця ялинка прекрасний вибір для невеликих садів. Підходить і для рокаріїв, і для альпійських гірок та й взагалі для садових композицій така мініатюрна ялинка просто знахідка. 
Picea abies 'Push' досить невибаглива. Раз на рік можна вносити добриво для хвойних і на зиму підсипати торф, який навесні перемішують з верхнім шаром землі.
Вона не любить сухості і надмірного ущільнення грунту, тому в посушливий період необхідно поливати раз на тиждень, але рясно.
Ця ялинка зовсім крихітна і ніколи не виросте в величезного монстра. Але незважаючи на це вона надзвичайно плодовита. Щороку вона просто усипана яскравими молодими шишками, колір яких варіюється від рожевого до фіолетового. Через якийсь час, у міру дозрівання шишки набувають звичний коричневий колір.
Зрілі шишки рекомендується видаляти. До весни деякі шишки самі розвалюються на лусочки. Плодоносить Picea abies 'Push' щорічно.
Зимує ця ялинка під сніговим покривом, адже вона досить мініатюрна. Але якщо навіть зима безсніжна, то боятися не варто тому, що вона відноситься до зимостійких культур.
Що стосується силуету цієї ялини, то крона не регулярна без яскраво вираженої центральної симетрії. Саме для цього сорту це швидше перевага, адже надає родзинку і неповторність кожного екземпляра і завжди є за що погляду зачепитися, розглядаючи цю ялинку.

Ель обыкновенная Пуш


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Picea abies 'Gold Drift'

Picea abies 'Gold Drift' характеристики: Крона: плакуча, карликова, може бути вирощена як грунтопокривна, але в основному це не велике дерево з явним пагоном - лідером. Довговічність: більше 50 років Темп росту: середня швидкість росту.   Розмір в 10 років: 1,2-1,8 м; Річний приріст: 5-10 см. Гілки: розгалужені, плакучі. Хвоя: золотисто-жовта, яскрава навесні і стає жовто-зеленою до кінця літа. Вимоги  Ель обыкновенная Голд Дрифт : До грунту: воліє середньо кислі, досить родючі, глинисті. До освітленості: сонце, легка півтінь. (У жарких районах в півтіні). До вологи: воліє рівномірно - вологі, добре дреновані грунти. Морозостійкість: - 39С(-50С) Може бути чутлива до раньовесняних заморозків (Зимує в Україні). Особливості: віддає перевагу прохолодному літньому клімату. Як і її батьківська рослина, вона має плакучу форму і має тенденцію до розвитку в висоту. Підходить для жовтого акценту, в групах і серед каменів. Добре витримує міські умови. Батькі

Що таке Гідропоніка в домашніх умовах?

Домашня гідропоніка - це метод вирощування рослин у безґрунтовому середовищі з використанням води та поживних розчинів для підтримки росту рослин. Цей метод передбачає розміщення рослин у контрольованому середовищі, наприклад, у теплиці або наметі для вирощування, і забезпечення їх необхідними поживними речовинами, киснем і світлом для процвітання. У кімнатній гідропоніці рослини вирощують у безсубстратній системі, тобто їх не висаджують у ґрунт. Замість цього коріння рослин підвішують у багатому на поживні речовини розчині, а кисень подається до коренів за допомогою повітряного насоса. Це дозволяє рослинам засвоювати необхідні поживні речовини більш ефективно, ніж при традиційних методах вирощування в ґрунті, що призводить до швидшого росту і вищих врожаїв. Гідропоніка в приміщенні може використовуватися для вирощування широкого спектру рослин, включаючи фрукти, овочі, трави та декоративні рослини. Вона стає все більш популярною як стійкий і компактний спосіб вирощування свіжих продук