Перейти до основного вмісту

Picea abies 'Gold Drift'


Picea abies 'Gold Drift' характеристики:
  • Крона: плакуча, карликова, може бути вирощена як грунтопокривна, але в основному це не велике дерево з явним пагоном - лідером.
  • Довговічність: більше 50 років
  • Темп росту: середня швидкість росту.  
  • Розмір в 10 років: 1,2-1,8 м;
  • Річний приріст: 5-10 см.
  • Гілки: розгалужені, плакучі.
Хвоя: золотисто-жовта, яскрава навесні і стає жовто-зеленою до кінця літа.
  • До грунту: воліє середньо кислі, досить родючі, глинисті.
  • До освітленості: сонце, легка півтінь. (У жарких районах в півтіні).
  • До вологи: воліє рівномірно - вологі, добре дреновані грунти.
Морозостійкість: - 39С(-50С) Може бути чутлива до раньовесняних заморозків (Зимує в Україні).
Особливості: віддає перевагу прохолодному літньому клімату. Як і її батьківська рослина, вона має плакучу форму і має тенденцію до розвитку в висоту.
Підходить для жовтого акценту, в групах і серед каменів. Добре витримує міські умови.
Батьківщина: був відкритий як спорт «Золота Гілка» від схожого плакучого сорту Бобом Фінчем в 1990 році. Абсолютний хіт останніх років у світі хвойних! У цього сорту красива плакуча форма росту. Молоді прирости кольору лайм, потім на сонці світлішають до золотого і тримають колір весь сезон.
Ця плакуча форма ялинки додає кольорів в сад в якій би формі та величині садівник не тримав його. Рання весна приносить яскравий зелений лаймовий колір молодих пагонів. Хвоя, яка повністю піддається впливу сонця перетворюється на жовтий в кінці весни і влітку. Яскравість кольору тримається до зими, потім забарвлення стає менш насиченим. 
Picea abies 'Gold Drift' чудово виглядатиме, якщо ви її дасте спадати каскадом з кам'яної стіни, або будете виводити термінальний пагін до певної висоти, а потім дасте спадати до низу.
Насправді, це одна з найбільш бажаних ялин серед садівників, вона легко адаптується до навколишніх умов і є дуже витривалою. Її яскраве контрастне поєднання кольорів відрізняє її від інших плакучих форм. Також червоні/пурпурні молоді шишки додають їй таємничості. Кожен шанувальник хвойних повинен мати її в своєму саді.
Росте з помірною швидкістю, добре переносить повне або неповне сонце і не потребує підживлення, обрізка або полив після перших кількох років.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Picea abies 'Push'

Назва : Picea abies "Push" - карликове хвойне дерево. Крона : куляста, або напівкругла, пізніше (до 10 років) ширококоніча, утворюючи неправильний курган Довговічність : більше 50 років Темп росту : 8-15 см в рік, розмір в 10 років - 90 см-1,8 м. Гілки : розгалужені, як правило, бічного росту і розгалуження, і неохоче утворюють лідера, через характер шишок на кінцях пагонів. Молоді пагони коричневі, листові подушки середньої довжини. Бруньки великі, оранжево-коричневі, яйцевидні, сильно смолисті, розташовуються на верхівці пагонів. Хвоя : середньо-зелена, голки, довжиною 1-2 см, прямі, в перерізі ромбовидні, на кінці загострені. Шишки : дрібні, молоді червоні, пізніше світло-коричневі і залишаються на дереві до кінця зими. Вимоги  Picea abies 'Push' : До освітленості: сонце, легка півтінь До грунту: воліє середньо кислі, досить родючі, глинисті. До вологи: воліє рівномірно - вологі, добре дренованих грунти. Морозостійкість:  -34,4 до -40 °C 

Що таке Гідропоніка в домашніх умовах?

Домашня гідропоніка - це метод вирощування рослин у безґрунтовому середовищі з використанням води та поживних розчинів для підтримки росту рослин. Цей метод передбачає розміщення рослин у контрольованому середовищі, наприклад, у теплиці або наметі для вирощування, і забезпечення їх необхідними поживними речовинами, киснем і світлом для процвітання. У кімнатній гідропоніці рослини вирощують у безсубстратній системі, тобто їх не висаджують у ґрунт. Замість цього коріння рослин підвішують у багатому на поживні речовини розчині, а кисень подається до коренів за допомогою повітряного насоса. Це дозволяє рослинам засвоювати необхідні поживні речовини більш ефективно, ніж при традиційних методах вирощування в ґрунті, що призводить до швидшого росту і вищих врожаїв. Гідропоніка в приміщенні може використовуватися для вирощування широкого спектру рослин, включаючи фрукти, овочі, трави та декоративні рослини. Вона стає все більш популярною як стійкий і компактний спосіб вирощування свіжих продук